Alla inlägg den 30 januari 2009

Av Anneli - 30 januari 2009 19:28


Tog ut lite flex i eftermiddag för att komma hem i någorlunda tid för att hinna ut och gå med hundarna innan det blev mörkt.

Molly och Lily packades in i bilen och så åkte vi till skogen där vi gick en promenad innan vi körde vidare till klubben där vi mötte upp Eva och hennes russlar.

Eva tränade agility och själv tog jag ut Molly som fick ett bruks pass. Idag funkade hoppet jätte bra. Linförigheten var kanon likaså platsläggande under gång. Apporteringen gick inte alls. Molly sprang ut för att hämta apporten med slog nog i en tand i apportbocken för den ville hon inte komma in med.

Körde sedan några agility hinder svängar och däcket när Eva tränade lydnad. Molly var jätte pigg och glad. Hon var som en kanon runt hindren.


Efter det hämtade jag Lily som jag tränade lydnads ettan med. Vi håller på att finslipa linförigheten eftersom Lily gärna vill gå lite framför mig och titta bakåt. Platsläggande under gång och inkallningen var jag jätte nöjd med. Sedan gjorde Eva och jag en platsläggning ihop med Lily och Amy.


Efter det fick Lily också hoppa några agility hinder och ta däcket några gånger innan hon fick vila i bilen.


Tog ut Molly igen för att göra en budföring. Det har vi inte gjort sedan 2004. Eva och jag stod på ca 40 meters avstånd ifrån varann och första kommadot "marsch" fick jag säga ihop med handtäcken och Molly for iväg och satte sig bredvid Eva som kommenderade henne tillbaka till mig. Tredje gången behövde ingen av oss visa med handen utan Molly sprang fram  och tillbaka och satte sig bredvid jätte bra. Så nöjd jag var med vår träning.


Eva åkte med mig hem och sedan tog jag med Maja som väntat på oss och så gick Eva och hennes hundar,  Maja och jag på en timmes promenad.


Imorgon bitti skall ett glatt gäng från brukshundklubben och jag åkte till Alingsås för att höra på en föreläsning om "hunden i fokus" påverkan el. åverkan. Det skall bli väldigt intressant.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards